Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Çeşitleri
#1
Her toplumun yemek yeme alışkanlıkları, kullandığı malzemeler, baharatlar farklı farklı oluyor. Bu sayede her ülkenin, şehirlerin hatta köylerde farklı farklı Yemek Çeşitleri çıkıyor ortaya. Yörede ne yetiştiği, ikliminin nasıl olduğu ve hayvancılık durumları mutfağı ve yemek geleneklerini etkiliyor. Anadolu, halkının en temel besini yıllardır buğday olmuş durumda. Buğdaydan sonra tahıllardan ikinci derece kullanılan ise pirinçtir. Diğer bölgelere gelince Karadeniz’de nispeten mısır kullanılıyor. Et ve daha çok koyun eti, Anadolu mutfağının ana protein kaynağı durumunda. Ege'ye indiğimizde zeytin yağlılar bize eşlik ediyor. Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu da daha çok tereyağı kullanıldığı görülüyor.  Anadolu’nun her köşesinde farklı farklı tatlar ve zengin Yemek Çeşitleri öğrenmek ve yapmak bizim mirasımız.
Bul
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi